Flere av våre kunder har spurt oss hvordan du enkelt kan komme i gang med norske bøker på Kindle. Det finnes heldigvis flere norske nettbutikker som har stort utvalg av norsk bøker som er enkle å få over på Kindle-brettet ditt! Skolehuset viser deg hvordan, med et eksempel på kjøp fra nettstedet www.ebok.no.

(Ebok.no har ikke sponset denne artikkelen, men vi synes det gir verdi til våre kunder og andre og vise en objektiv gjennomgang).

Steg 1: Klargjør din Amazon Kindle til å ta i mot bøker fra andre nettsteder enn Amazon.

For at du skal kunne sende bøker direkte fra norske nettbutikker til din Kindle, må du legge inn og “godkjenne” andre avsendere enn Amazon selv under innstillinger for ditt Kindle brett. Hvorfor? Du visste det kanskje ikke, men ditt Kindle brett har en egen dedikert e-post innboks. Denne brukes bak kulissene til å motta bøker du kjøper slik at du kan enkelt overføre bøkene uten å bruke kabel. For at du ikke skal motta søppel-epost og annen reklame må du derfor godkjenne de nettbutikkene du ønsker å kunne motta bøker fra. Det dette gjøres ved å logge inn på din Amazon-konto.

 • Logg inn med din konto på www.amazon.com (Hvis du har registrert ditt brett på Amazon UK kan disse også selvsagt brukes, men amazon.com er vanligst).

 • Fra hovedmenyen, klikk på “Your content and devices” for å finne din Kindle.

 • På siden “Devices” får du se oversikt over dine Kindle brett. (Ja du kan ha flere på samme konto!). Her ser du også din Kindle e-post. Noter den ned, eller trykk “Kopier” slik at du lagrer den i minnet på pc’en din. (Marker den og trykk høyre musknapp på adressen).

 • Gå så til siden “Preferences” øverst i menyen på Amazon siden. Her skal du scrolle helt ned til slutten av siden til du finner seksjonen “Approved Personal Document E-mail List”.

 • Ganske langt nede på siden du finner seksjonen “Approved Personal Document E-mail List”. Her står allerede din vanlige Amazon-konto e-post, og her skal du trykke ‘Add new approved e-mail address’.

 • I feltet som da kommer opp skriver du i vårt tilfelle (Som handler fra Ebok.no), @ebok.no som vist på bildet under. Trykk deretter ‘Add Address’

Steg 2: Kjøpe bok og overføre denne til Kindle-brettet

Nå er Kindle-brettet ditt klart til å få overført bøker på norsk fra ebok.no. De fleste av oss har gjennomført et kjøp i en nettbutikk. Det er enkelt, og hos www.ebok.no benytter de sikker betaling via Schibsted. Vi starter med å opprette brukerkonto hos Ebok.no.

 • Opprett konto hos www.ebok.no og logg deg inn med brukernavn og passord.

 • Gå til ‘Konto’ - Her skal vi legge inn din Kindle e-post som vist lengre oppe i artikkelen.

 • Trykk på fanen ‘Send til Kindle’ og legg inn epost addressen til ditt Kindle-brett.

 • Gå så tilbake til hovedsiden til Ebok.no, og finn en bok du vil ha. Legg denne i handlekurv.

 • Betal med ønsket metode. Du kan velge å få trukket beløpet fra din mobilrekning hvis ønskelig. Ebok.no bruker Schibsted som betalingspartner, så her handler du sikkert.

 • Når du har betalt, havner boken i din oversikt som på bildet under.

 • Siden du nå har åpnet for å motta bøker fra andre butikker og i tillegg lagt inn din Kindle-epost hos Ebok.no kan du nå trykke på boken og velge ‘Send til Kindle’.

Steg 3: Ferdig! Boken lastes automatisk opp på ditt lesebrett og du finner den på startskjermen til din Kindle.

Det er ikke bare fra Ebok.no du kan kjøpe bøker på norsk. Det er flere store norske bokhandlere som har samme funksjon, men husk da bare å legge til disse også i godkjente kilder inne på din Amazon konto som du nå gjorde med ebok. Vi ønsker deg god lesning!

Andre nyttige lenker: